O nama

/O nama
O nama 2017-09-06T14:58:52+00:00

darko škender

Darko Škender

Sa preko 20 godina rada u policiji na naj odgovornijim radnim mjestima, poput načelnika na 3 policijske postaje, šefa Odsjeka za suzbijanje razbojništva, te kao dugogodišnjeg načelnika kriminalističke policije u Zagrebu, vlasnik i osnivač tvrtke je zbog uspješnog rada, višekratno odlikovan od strane prvog Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana. Po umirovljenju nastavlja djelovati kao savjetnik za sigurnost vlasnika tvrtke Sokol-Marić, radeći pri tome na usavšavanju metoda prevencije kaznenih djela, obuci zaštitara te zaposlenika novčarskih institucija. Njegove usluge kao savjetnika koristile su mnoge Javne tvrtke, vezano za probleme Javne nabave, curenja poslovnih informacija i dr. Svojim analizama i rješenjima dao je doprinos otkrivanju mnogih kaznenih djela, a posebno je angažiran na prevenciji istih.

Dugogodišnjim bavljenjem suzbijanja svih vrsta kriminaliteta, radeći kao savjetnik u drugim firmama, posebno dobrim poznavanjem prilika u zaštitarstvu, uočeno je da se  događa da tvrtke koje traže usluge obično ne znaju što im treba, a tvrtke koje ih pružaju, rade to na neadekvatan način.
Samo da prodaju opremu ili uslugu. Često sumnjive kvalitete i ponekad nepotrebnu, što se tiče opreme, dok su zaštitari, u pravilu, nedovoljno educirani, ne motivirani, posebno kada se radi o nekim specifičnim poslovima (novčarske institucije, pratnja novca i sl.).
Treba imati na umu da u RH djeluje oko 200 zaštitarskih firmi, koje jedne drugima spuštaju cijenu rada, dampingom.
Ako se uzme u obzir da Hrvatska slovi za visoko korumpiranu zemlju, tu vidimo svoju šansu.
Naša vizija je prevencija bez korupcije i prevencija korupcije.
Pružiti klijentima sliku stanja njihovog sustava zaštite osoba, objekata, informacija, podići sustav zaštite na višu razinu, uz smanjenje troškova, što je moguće i to nam je višekratno uspjelo. Zato smo i 2011 godine osnovali tvrtku.
Kao neovisna sigurnosna konzalting tvrtka, D-ORBIS Savjetovanje d.o.o. nudi savjete vezane za sigurnost svojih klijenata na svim razinama organizacije i sa svih aspekata ugroza, na način da konzultanti nisu povezan s bilo kojim proizvođačem ili dobavljačem sigurnosne opreme, niti ćemo dobi korist u bilo kojem obliku od klijenta za izbor dobavljača ili izvođača radova.
Do sada su naše usluge koristile neke od najvećih banaka, Javnih poduzeća posebno iz domene energetike, privatnih tvrtki.
Želja nam je da se i Vi pridružite obitelji naših zadovoljnih klijenata.
dorbis logo

“Trosatna predavanja drži gospodin Darko Škender s dugogodišnjim iskustvom u policiji.
Predavanja obuhvaćaju zakonske regulative i odredbe, metodiku i taktiku postupanja, te primjere kako postupati i kako ne postupati. Predavanje je vrlo dobro osmišljeno i vrlo korisno za svakog zaštitara zaposlenog na poslovima zaštite novčarskih institucija. Sve što je svakom zaštitaru bitno, posebice kad su u pitanju zakonske odredbe, vrlo je jasno i detaljno objašnjeno.”

Security - hr

Svojim analizama, prijedlozima i savjetima, tvrtka D-ORBIS je znatno pridonijela kvaliteti i zakonitosti javne nabave u našem Društvu.

Mario Marinčić, HEP

Darko  Škender je često sudjelovao u provođenju osiguranja i rukovodio osiguranjem na nogometnim stadionima te je izuzetno vrlo kompetentna osoba za ovu problematiku.

Časopis Zaštita

Neki od zadovoljnih klijenata